Zöld-Híd Események

A naptár nagyban

Archívum: események


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez ZÜMM! Add a Google Reader-hez! Küldés gmail-el!

Szivárvány gyereknap
2012-05-10


Kanga gyereknap
Részletes program:

10.00-10.30 Állati buli Villuth Andrással Zenekuckó, mondókázás a legkisebbeknek Helyszín: Panoráma terem

10.45-11.00 Bogyó és Babóca mesejáték - a Sziporka Gyermekszínpad előadása Helyszín: E78

11.00-12.00 Táncház Dénes Anettel és a Hanga bandával Helyszín: E78

13.00-15.00 Készítsd el a saját mesekönyved Kun Fruzsina illusztrátorral Helyszín: Panoráma terem

15.00-16.00 Pipacsvirág - a Gungula Amatőr Társulat bábelőadása

16.00-16.30 Lilla és a Cimborák koncert Helyszín: E78

16.30-18.00 Kézműves foglalkozás a Boltok Utcájában Helyszín: Signo Galéria

Folyamatos programok:

- Zümmzümm időutazás kis és nagy felfedezőknek: Állomásról állomásra álld ki a próbát, gyűjtsd össze a pecséteket, és a végén tiéd lesz a megérdemelt jutalom!

- Állatsimogató a Pécsi Állatkerttel

- Zöld Játszóház a Zöld-híd Alapítvánnyal

- Óriástársasjáték a nagyobbaknak

- Biciklis ügyességi pálya

- Gyermeknapi játék- és könyvvásár a Pagony Kiadóval és a Rainbow Könyvközösséggel

- Ismerd meg a rendőrök munkáját! Délelőtt beülhetsz egy villogó rendőrautóba, beszélgethetsz a rendőrbácsikkal!

- Kényelmes kuckó kismamáknak!

2012-05-10


Iskola, óvodai projektnapok tartását vállaljuk!
2012-04-28


Értékünk: a Család

Az alapítványunk munkatársai részt vettek az Értékünk a család - családi napon:
2012-04-07


Föld Napja 2012

Április 22-én ünnepeljük a Föld Napját, amely a környezet- és természetvédelem ünnepe.

A hagyománynak megfelelően idén is a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága szervezte meg a Tettyén a szabadtéri programot, ahol kézműves foglalkozásokkal, játékokkal várták az érdeklődőket, szombaton 10 és 15 óra között.

Azok a gyerekek, akik minden standnál sikeresen teljesítették a feladatokat és megszerezték menetlevelükre az összes pecsétet, ajándékban részesültek.

A program megvalósításában a Zöld – Híd Alapítvány is részt vett, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos „kukás játékkal”, kézművesedéssel, totókkal és színezőkkel vártuk a gyerekeket.
2012-04-07


LÉPJ!A Zöld – Híd Alapítvány az Ökováros – Ökorégió program keretén belül önkormányzati támogatással 9 ingyenes foglalkozást tart ebben a félévben a pécsi középső csoportos óvodások számára.

  Feldolgozott témák:
 • Az erdő állat- és növényvilága – „A titokzatos erdő”
 • Az évszakok váltakozása és jellemzői – „Változnak az évszakok”
 • A környezetvédelem, helyes és helytelen szokások – „Környezetvédelmi kaland”
 • Az időjárás elemei – „Esőcsepp és barátai”
 • Növény- és állatvilág (haszonállatok, háziállatok, erdei állatok) – „Mi nyílik a kertünkben?”

A következő nevelési év első félévében további 9 foglalkozást fognak tartani az alapítvány munkatársai, nagycsoportos óvodások számára.

A programot az Ökováros – Ökorégió Alapítvány koordinálja, a megvalósításban részt vesz a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület, a Pécsi Zöld Kör, valamint a Zöld Fiatalok Egyesület pécsi csoportja, így a környezetvédelmi foglalkozások eljutnak Pécs iskoláiba is, valamint az egyetemi hallgatók is részesei lehetnek a környezettudatos szemléletformálásnak.

2012-03-27


következő >>


Újdonságok a játszóházban

Fejlesztő Kuckó                    Tovább a részletek >>>

A nagycsoportos óvodások számára 8 alkalmas képességfejlesztő foglalkozássorozatot indítunk, melynek célja a zenei készségek és a tanulási képesség alapját képező pszichés funkciók fejlesztése.

Az egymásra épülő foglalkozások során Bedekovics Ágnes, gyógypedagógus és zenei képességfejlesztő a zene nyelvét hívja segítségül.

Angol Kuckó                         Tovább a részletek >>>

8 alkalmas angol foglalkozássorozat indul középső, illetve nagycsoportos (5-6-7 éves) óvódás korú gyermekek részére. Az órák 45 percesek, előzetes tudás nem szükséges, mivel teljesen az alapoknál kezdjük. Elsődleges cél az idegen nyelvi légkör megteremtése és természetessé tétele, mely megalapozza a későbbi nyelvtanulást.

A foglalkozásokat Makkné Szolcsányi Edit angol, testnevelés szakos pedagógus. tartja.

Mini ovi                                 Tovább a részletek >>>

A „Mini ovi” 8 alkalma során a gyermekek szabadon játszhatnak a Kuckóban, megismerkedhetnek más hasonló korú gyermekekkel, szabályokkal, szokásokkal, felkészülve az óvodára. Lesznek közös ölbeli játékok, mondókázás, zene.

A szülők számára szakembereket hívunk, akikkel a gyermeknevelést érintő kérdésekről beszélgethetnek az érdeklődők és megoszthatják a többi szülővel a hasonló élményeiket, problémáikat.


2011/2012-es tanév

A 2010/2011-es tanévben 720 óvodás és 760 általános- és középiskolás gyermek, fiatal vett részt az alapítvány munkatársai által tartott foglalkozásokon, tréningeken.

Ezen felül a Pécsett és a környéken szervezett zöld programokon, szabadtéri kitelepüléseken is találkozhattak velünk. (Sétatér Fesztivál, Víz Világnapja 2011, Európa Nap 2011, Rock Maraton, Ördögkatlan Fesztivál).

Az érdeklődő gyermekek, fiatalok és felnőttek a környezettudatos életvitelhez kapcsolódó ötletekkel gazdagodtak, megismerkedtek a szelektív hulladékgyűjtés szabályaival valamint alkothattak hulladék anyagokból illetve a természet kincsestárából.

Köszönjük a pedagógusoknak, szülőknek és diákoknak, hogy minket választottak! Reméljük ebben a tanévben is találkozunk!

A jelentkezés módja: telefonos egyeztetés. (Tel.:72/236-236; Mobil: 20/293-3323)

Az óvodás, általános- és középiskolás csoportok számára kínált szolgáltatásaink listája itt tölthető le:ÓvodásoknakIskolásoknak


<< előző következő >>


„Fenntartható erdőgazdálkodás!” - TOVÁBBKÉPZÉS

A Zöld - Híd Alapítvány 2011. október 20 - 22- között (csütörtök – szombat) 20 órás képzést szervez, melyről a 277/1997, (XII.22.) sz. 4§ (3) d) Kormányrendelet szerint tanúsítványt ad.

A képzés célja, hogy az óvodai és általános iskolai pedagógusok megismerjék a természeti környezettel való gazdálkodást, a hiteles erdőgazdálkodási gyakorlatot, és reálisan közvetíteni is tudják az általuk oktatott tantárgyakon keresztül a tanulók felé.

A képzés helyszíne a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő háza – Hetvehely, Sásvölgy Erdő Háza, mely a Mecsek hegység és a Zselic találkozásánál fekszik Pécstől és Komlótól 30 km-re, Szentlőrinctől 15 km-re.

A részvételi díj: 1 000 Ft/fő, mely tartalmazza a képzés díját, a szállást és étkezést!

A jelentkezés módja, határideje: e-mail-ben a jelentkezési lap elküldésével és a regisztrációs díj befizetésével 2011. október 7. péntek, a fenntarthato@citromail.hu címen.

További információk itt érhetők el: Felhívás, Regisztrációs lap

Tovább >>>


„Klímavédők” - vetélkedő felhívás!

A Zöld - Híd Alapítvány a három fordulós vetélkedőt hirdet „Alternatív energiaforrásokkal a klímaváltozás ellen!” címmel. A vetélkedőre Baranya megyében élő 7. – 8. osztályos diákok jelentkezését várjuk 3 fős csapatokban, felkészítő tanárral.

A vetélkedőt megelőzően a jelentkezett csapatok 1 napos tanulmányúton vehetnek részt a Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogató Központjában a klímaváltozás és az alternatív energiaforrások témájának megismerése érdekében. (Tervezett időpont: 2011. október 25, kedd)

A tanulmányutat követi a háromfordulós internetes vetélkedő, amely során a csapatok e-mailben kapják meg a feladatokat, melyeket a megadott időpontig kell visszaküldeniük. A harmadik forduló során a legjobban teljesítő 6 csapatnak egy-egy megadott témát kell feldolgoznia power point bemutatót formájában. A beküldött 6 power point előadásból a záró rendezvényen 3 kerül bemutatásra, a csapatok előadását szakmai zsűri értékeli.

A záró rendezvényen az előadások megtekintése és értékelése után sor kerül az értékes nyeremények kiosztására. (Tervezett időpont: 2011. decembere)


Díjak:
1. helyezett csapat: 24 000 Ft értékben
2. helyezett csapat: 21 000 Ft értékben
3. helyezett csapat: 18 000 Ft értékben vásárlási utalványt kap.

  Mi a teendő, ha részt akartok venni a vetélkedőn és „Klímavédők” akartok lenni?
 • Ha 7. - 8. osztályos tanulók vagytok, alkossatok 3 fős csapatokat!
 • Válasszatok nevet magatoknak!
 • Töltsétek ki a mellékelt Jelentkezési lapot!
 • A kitöltött jelentkezési lapot küldjétek el az klimavedok@citromail.hu címre 2011. október 8.-ig!

A felhívás letölthető verziója!

Várjuk a jelentkezéseket!

Bővebb információ:
Borsós Zsófia, Horváth Edit
Zöld - Híd Alapítvány
Tel: 72/236-236, Mobil: 20/293-33-23
Weblap: www.zold-hid.hu


Autómentes Nap 2011

Szeptember 22.-én a Zöld – Híd Alapítvány részt vett az Európai Autómentes Világnap tiszteletére rendezett pécsi Autómentes Napon.

Az érdeklődők színes programok közül választhattak: közlekedés biztonsági bemutató, kölyök kresz, 30Y járatfestés, bringa erőmű, pedálos Moszkvics, sportprogramok, öko standok, bio kóstoló, akadályversenyek és streetball meccsek.

Az Zöld - Híd Alapítvány munkatársai a Kossuth téren várták az érdeklődőket, akik a nap témájához kapcsolódó sablonok felhasználásával készítettek termésképeket. A kerékpározó, gördeszkázó alakokat és egyéb környezettudatos közlekedési eszközöket gyógynövényekkel, termésekkel díszítették a résztvevők.

Néhány kép ízelítőül:

<< előző következő >>


Ördögkatlan Fesztivál

Sikeresen zajlott a IV. Ördögkatlan Fesztivál 2011. augusztus elején. A Zöld – Híd Alapítvány munkatársai részt vettek a Nagyharsányban kialakított Esélykikötő programjainak lebonyolításában, Ökotudatos Játszóházzal várták az érdeklődőket augusztus 5. és 7. között.

A Zöld – Híd Alapítvány szervezésében Önkéntes Szakmai Műhelymunkán vehetnek részt az érintett szakemberek: Önkéntes Centrumok, Önkéntes Pontok kulcsszakértői, ÖTLET hálózat tagjai. Az Önkéntes Szakmai Műhelymunka Nagyharsányban valósul meg az Ördögkatlan Fesztivál ideje alatt minden nap 10:00 - 13:00 óra között, illetve a résztvevő szakemberek az Esélykikötő programjai során is bemutathatták az általuk alkalmazott technikákat. A program kiváló lehetőséget biztosított az önkéntességgel kapcsolatos tapasztalatok, jó-gyakorlatok megosztására, új ismeretek elsajátítására.

Néhány kép a programról:


IV. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL 2011. aug. 3-7.
Esélykikötő Nagyharsányban és családi kuckó Palkonyán 2011. augusztus 5-7-ig

A Nevelők Háza Egyesület – Baranya Megyei Önkéntes Centrum, az Ördögkatlan Fesztivál Egyesület és a Zöld - Híd Alapítvány, közösen valósítja meg az NCA által támogatott „Esélykikötő”-t, amely az Ördögkatlan Fesztivál kísérő programja.

Hétpróba az Esélykikötőben
Nagyharsány, Fő tér, 2011. augusztus 5-7. (péntek-vasárnap) 10.00 és 19.00 között

Szociopoly - gazdálkodj, ahogy tudsz!
az MTA a Gyermekszegénység Elleni Program társasjátéka
Nagyharsány, Fő tér (Esélykikötő) 2011. augusztus 5-7. (péntek-vasárnap) 14.00 és 18.00 között

Önkéntesség Élő Lexikona
Nagyharsány, Fő tér (Esélykikötő) 2011. augusztus 5-7. (péntek-vasárnap) 16.00 és 19.00 között
A Baranya Megyei Önkéntes Centrum programja.

Olvasóliget
Nagyharsány, Fő tér (Esélykikötő) 2011. augusztus 5-7. (péntek-vasárnap) 13.00 és 16.00 között
A Baranya Megyei Önkéntes Centrum programja.

Önkéntes Roadshow
Nagyharsány, Fő tér (Esélykikötő) 2011. augusztus 5-6. (péntek-szombat) 10.00 és 19.00 között

Önkéntes Szakmai Műhelymunka
A Zöld - Híd Alapítvány szervezésében, az NCA támogatásával.
Nagyharsány, Fő tér (Esélykikötő)
Minden nap 10:00 - 13:00 óra között meghívott vendégekkel

Önkéntesen, Pécsért és Baranya megyéért" - szabadtéri óriás poszter kiállítás
Kisharsány, 2011. augusztus 4-7.

Mi Meséink - Alkotások a nyomor széléről Igazgyöngy Alapítvány kiállítása
Nagyharsány, Narancsliget, 2011. augusztus 4-7. (csütörtök - vasárnap)

Szegény Cigányok - Szegény Cserehát: Élettörténetek, fotográfiák című kiállítás
Pro-Cserehát Egyesület projektje, 2011. augusztus 4-7. között, Nagyharsány, Fő tér, Iskola
Sansz filmklub kiküldetésben
2011. augusztus 5-7. között, Nagyharsány, Faluközpont: Helytörténeti Múzeum

Családi Kuckó
(2011. augusztus 4-7. 10.00 - 18.00 óra között, Palkonya, Ifjúsági klub)
A facebook-on is megtalálható az „Önkéntes (Civil) Bárka az Ördögkatlan Fesztiválon”!


Önkéntes Szakmai Műhelymunka az Ördögkatlan Fesztiválon

A Nevelők Háza Egyesület – Baranya Megyei Önkéntes Centrum, az Ördögkatlan Fesztivál Egyesület és a Zöld - Híd Alapítvány, közösen valósítja meg az NCA által támogatott „Esélykikötő”-t, amely az Ördögkatlan Fesztivál kísérő programja.

A Zöld – Híd Alapítvány szervezésében Önkéntes Szakmai Műhelymunkán vehetnek részt az érintett szakemberek.

A program során először adatbázis készült el a magyarországi Önkéntes Centrumok, Önkéntes pontok kulcsszakértőiről, ÖTLET hálózat tagjairól, majd az érintett szakemberek megkapták a szakmai program meghívóit, a jelentkezések beérkezése után sor került a regisztrációra.

Az Önkéntes Szakmai Műhelymunka Nagyharsányban valósul meg az Ördögkatlan Fesztivál ideje alatt minden nap 10:00 - 13:00 óra között meghívott vendégek bevonásával.

  Az Önkéntes Szakmai Műhelymunka tematikája:
 • Közösségi szolgálat a középiskolákban – Vitafórum
 • Közérdekű önkéntes munka megjelenítése a közfoglalkoztatásban
 • Jó gyakorlatok, kiadványok bemutatása
 • Az Önkéntes Centrumok fenntarthatósága

A facebook-on is megtalálható az „Önkéntes (Civil) Bárka az Ördögkatlan Fesztiválon”!


<< előző következő >>


2010/2011-es évi prospektus:Rockmaraton

A Zöld – Híd Alapítvány ismét részt vett július 4. és 9. között a Malomvölgyi tónál megrendezett Rockmaraton Fesztiválon.

Az alapítvány munkatársai az Off-Rock Tanyán várták az érdeklődőket, akik kiszámolták ökológiai lábnyomukat, kitöltötték a környezetvédelmi totókat, kipróbálták a környezetvédelmi társast és alkottak hulladék anyagok felhasználásával.

Néhány kép ízelítőül:


A hosszú távú önkéntesség népszerűsítése hátrányos helyzetű fiatalok körében Baranya, Veszprém és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben

Június 30-án sikeresen zárult „A hosszú távú önkéntesség népszerűsítése hátrányos helyzetű fiatalok körében Baranya, Veszprém és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben” elnevezésű program, melyet a Zöld - Híd Alapítvány két partnerszervezettel - Gyermek - Mosoly Gyermek és Ifjúsági Egyesület - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kör Alapítvány - Veszprém megye - közösen valósított meg.

A 16-35 év közötti fiatalok (kiemelten munkanélküliek, illetve gyermekvédelmi intézmények lakói) számára szervezett, az Önkéntesség Európai Évéhez kapcsolódó programot a Külügyminisztérium támogatta.

A fiatalok interaktív csoportfoglalkozáson vehettek részt, ahol az önkéntességről, kiemelten a hosszútávú önkéntességről kaptak hasznos információkat, a Baranya Megyei Kormányhivatal - Munkaügyi Központ Pécsi Kirendeltségén, illetve a Bólyi Ifjúsági Központban pedig „Információk az önkéntességről - Legyen Ön is hosszú távú önkéntes!” címmel kiállítás tekinthettek meg az érdeklődők.

A Zöld – Híd Alapítvány a kiállítással a Pécsi „KALEIDOSZKÓP” - Önkéntesek Hete elnevezésű rendezvényen is részt vett.

A projekt során a három megyében 2-2 kiállítás és 4-4 interaktív csoportfoglalkozás valósult meg.

Elkészült egy szórólap is, mely összefoglalja az önkéntességgel kapcsolatos tudnivalókat, illetve azt, hogy miért érdemes önkéntes tevékenységet végezni. A szórólap letölthető itt.

A program keretében elkészült egy weblap, melyet a következő címen tekinthető meg: www.koralapitvany.hu/hosszutavu-onkentes.Csoportfoglalkozás


<< előző következő >>


Adomány

2011. április 12-én az a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának harmad- és negyedéves marketing szakos hallgatói Ökonapot és sütivásárt rendeztek, ahol az oktatók és a hallgatók házi készítésű süteményekkel várták az érdeklődőket. A lelkes csapat a vásáron befolyó összeget (41.000 Ft-ot) nemes célra, az Zöld - Híd Alapítványnak ajánlták fel.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a PTE - KTK harmad- és negyedéves hallgatóinak a program megszervezését és, hogy adományukkal elismerték a Zöld – Híd Alapítvány tevékenységét!

A rendezvényről készült "Jótékony célra fordított sütemény-bevételek" c. cikk a PTE honlapján.


Lépj át az előítéleteiden!

Május 10-én alapítványunk részt vett a Vajszlón szervezett „Lépj át az előítéleteiden!” projektnapon. Munkatársaink kézműves foglalkozásokkal várták az iskola tanulóit, készült pénztárca Tetra Pak dobozból, a tejfölös pohártetők divatos ékszerekké alakultak és a szemeteszsákokból labda készült. A fiatalok alkotás közben sokat tanultak a hulladékról, szelektív hulladékgyűjtésről, a környezetvédelmi activity pedig vidám időtöltésnek bizonyult.


Családi Európa Nap

Családi Európa Nap kerül megrendezésre a Baranya Megyei Európai Információs Pont szervezésében 2011. május 8-án, vasárnap 10.00–18.00 között Pécsett, a Piknik Parkban az Északi Várfalsétányon.

A Zöld – Híd Alapítvány ökotudatos játékokkal és hulladék kézművességgel várja az érdeklődőket!

A program plakátja megtekinthető itt.


Víz Világnapja 2011

Március 22-e a Víz Világnapja. Idén a "Víz a városokért, városok a vízért!" lesz a jelmondata. Mindenkit várunk szeretettel március 22 és 26 között a pécsi Tudásközpont Körbirodalom Gyermekkönyvtárába! A megnyitóra aki teheti kék pólóba jöjjön!

további infók, plakát > > >


2011-es prospektusunk

ITT elérhető


<< előző következő >>


Fontos Pont

A TÁMOP 5.1.1 pályázat keretében megvalósuló „Fontos pont a Hegyhát ifjúsági életében” elnevezésű kétéves programsorozat célja a Sásdi kistérség fiataljainak összefogása. A pályázat keretén belül kialakítottak Sásdon egy közösségi teret, ahol a fiatalok hasznosan tölthetik el szabadidejüket. A program során rengeteg színes program várja a kistérség fiataljait. A környezetvédelmi szemléletformálást a Zöld – Híd Alapítvány munkatársai végzik, globális nevelési tréningek keretén belül. A foglalkozások során a fiatalok hasznos ismeretekkel gazdagodhatnak, emellett fejlődnek társas képességeik, kezdeményezőkészségük és érzékenyebbé válnak a környezeti és társadalmi problémák iránt.

Globális Nevelés Tréningek
a Zöld-Híd Alapítvány szolgáltatásai között, tovább > > >


Gyermekek számára rendezvények szervezése és lebonyolítása

Születésnapi zsúrok, játékdélutánok lebonyolítását vállaljuk az Öko – Kuckó Interaktív Környezetvédelmi Oktatóteremben.

Tovább > > >


8 RÉSZES NYELVI FOGLALKOZÁSOK
(ANGOL VALAMINT NÉMET NYELV)
ÉS ZENEI KÉPESSÉGFEJLESZTÉS AZ ÖKO – KUCKÓBAN!

Óvodások számára kínálunk február közepétől induló foglalkozássorozatokat.
Bővebb információk a foglalkozássorozatokról készült ismertetőanyagban találnak.
Jelentkezni lehet telefonon a Zöld – Híd Alapítvány munkatársainál (Tel.: 72/ 236-236) a jelentkezés folyamatos!

Tovább > > >


UTOLSÓ INGYENES CSALÁDI NAP – NOVEMBER 19-ÉN (16:00-17:30)

Még egy alkalommal várjuk a 4-10 éves gyermekeket és szüleiket az ingyenes családi napunkra. November 19-én zenés képességfejlesztésben, kreatív alkotásban vehetnek részt az érdeklődők, valamint kipróbálhatják a Földanyát ábrázoló óriás társasjátékot is!

Tovább > > >


Megújult az energiahatékonysággal kapcsolatos kínálatunk!

  Szolgáltatásaink:
 • Energia tanácsadás
 • Energia tanúsítvány
 • Energetikai audit
 • Hőkamerás felvételek készítése - A hőkamerás felvételek készítése csak az őszi-téli időszakban valósítható meg, jelentkezzenek most!

A Szolgáltatásaink menüpontban részletesen tájékozódhatnak, amennyiben felkeltette érdeklődésüket kínálatunk, forduljanak hozzánk bizalommal az elérhetőségeink valamelyikén!


<< előző következő >>


Ingyenes Családi Nap péntekenként!

Az érdeklődő gyermekek (3-10 éves korig) október 1-től vehetnek részt ingyenes családi napjainkon, szüleik kíséretében. Az elmúlt négy alkalom során lehetőség nyílt környezettudatos játékok kipróbálására, az Öko - Kuckó Interaktív Oktatóterem játékainak felfedezésére és kötetlen játékra. Emellett egyéb érdekes programokkal is készültünk: a gyerekek szüleikkel együtt szívesen vettek részt a zenés képességfejlesztésben, hulladékos alkotásban, papírmerítésben.
Az Ingyenes Családi Napokból még 4 alkalom hátra van. Várjuk azokat, aki már többször jártak nálunk, és azokat is, aki még csak most ismerkednek az Öko – Kuckóval!
A családi napok ingyenesek, minden pénteken 16:00-17:30-ig kerülnek megrendezésre, november 19-ig. Zenés képességfejlesztéssel, kézművességgel, környezetbarát társasjátékokkal, mese felolvasással várjuk az érdeklődőket.

Tovább > > >


Lakcímke Fórum közös képviselőknek és ingatlanforgalmazóknak

Panel - felújítás – hasznos tanácsok

MEGHÍVÓ

A Zöld - Híd Regionális Energiahatékonysági és Környezetvédelmi Alapítvány és az Energia Klub a társasházak energiahatékonysági felújítását elősegítő szakmai fórumot szervez, két helyszínen: Szekszárdon és Mohácson.

Tovább > > >


Ingyenes Családi Napok
az Öko – Kuckó Pécsi Zöld Játszóházban!

A tíz éves múltra visszatekintő Zöld - Híd Alapítvány létrehozta az Öko - Kuckó Pécsi Zöld Játszóházat és Gyerekmegőrzőt, ahol a 4-10 éves gyermekeket várjuk, hogy zöld szellemben, hasznosan, sok játékkal és vidámsággal tölthessék el a szabadidejüket.
Október 01-től november 19-ig, (8 alkalommal) péntekenként 16:00-17:30 között ingyenes Családi Napon vehetnek részt a gyermekek, szüleikkel együtt, hogy jobban megismerhessék játszóházunkat.

Zenés képességfejlesztéssel, kézművességgel, környezetbarát társasjátékokkal, mese felolvasással várjuk az érdeklődőket. A részletes program a honlapunkon lesz megtekinthető.

Szórólap 1 || Szórólap 2


A közelgő szabadtéri rendezvények listája, melyeken az alapítványunk ökotudatos játszóházzal várja a gyermekeket és fiatalokat:

 • 2010. szeptember 20-21 (hétfő-kedd) 16:00 - 20:00 - Örökség Fesztivál, Pécsett a Sétatéren
 • 2010. szeptember 24. (péntek) 14:00 - Nagynyárádi Játszóház, Művelődési Ház
 • 2010. október 2. (szombat),10:00 - 17:00 - Falusi Vendégfogadók V. Országos Sütő - Főző Fesztiválja, Kökény Sportpálya

Tervezett programok: hulladék ékszer készítés, energia-twister, környezetvédelmi activity, játékos feladatsorok, szelektív hulladékválogatós játék.


<< előző következő >>Szeptember 17-én az alapítványunk nyílt napot tartott a Határon Túli Magyarok XVII. Fesztiválján résztvevő, Felvidékről és a Vajdaságból érkező fiataloknak. Az előadás során a résztvevők megismerhették az alapítvány működését, programjait, majd kipróbálhatták az Öko – Kuckó Környezetvédelmi Oktatóterem interaktív tábláit illetve a saját készítésű, egyedi társasjátékokat. A program jó alkalmat biztosított a tapasztalatcserére.

 


„Zöld - Híd”- on egy környezettudatosabb világ felé!

Alapítványunk 2010. szeptember 2-án partnereivel és támogatóival közösen ünnepelte alapításának 10 éves évfordulóját a Civil Közösségek Házában.

   

Tovább > > >


A 2010/2011-es tanévben is várjuk az óvodás, általános- és középiskolás csoportok jelentkezését környezeti nevelési valamint globális nevelési foglalkozásainkra.
A 2009/2010-es tanévben 863 óvodás és 897 iskolás gyermek vett részt a foglalkozásainkon, előadásainkon. Ezen felül szabadtéri kitelepüléseinken (Mecseki Manó Találkozó, Sétatér Fesztivál, Bridges Pécs2010 Világtalálkozó, Ördögkatlan Fesztivál) is több száz gyermek és fiatal kézművesedett velünk, miközben játszva sajátítottak el fontos információkat, praktikákat a környezettudatos életvitellel kapcsolatban.
Köszönjük a pedagógusoknak, szülőknek és diákoknak, hogy minket választottak! Reméljük ebben a tanévben is találkozunk! Honlapunkon megtalálható a 2010/2011-es tanévre vonatkozó Szolgáltatási listánk.
A jelentkezés módja: telefonos egyeztetés.


Néhány kattintás és sokat megtudhat a lakásáról!

Pénznyelő lakásban él, és az energiaszámlái jóval magasabbak az átlagosnál? Kíváncsi milyen kategóriába tartozik a háza: energiatakarékos A, vagy éppen „pazarló” E? Mennyit tudna javítani lakása energiafogyasztásán egy tetőszigeteléssel vagy a fűtésszabályozással? Próbálja ki az online Lakcímke kalkulátort és sok más, otthonával kapcsolatos kérdésre is választ kaphat.

Tovább > > >


<< előző következő >>


Ördögkatlan fesztivál
2010 augusztus 4-8.

Esélykikötő - Zöld Bárka - Kisharsány

Részletek > > >


Megnyitottunk!
Zöld játszóház Pécs szívében!

A Zöld-Híd Alapítvány július 1-ével megnyitotta játszóház és gyermekmegörzőjét!

Részletek > > >


Új Videók

Óvodai környezeti nevelés:

Nagyobb felbontásban itt!

Táj-Ék természetművészeti program

Nagyobb felbontásban itt!


<< előző következő >>


Új galériák

Energiavadász: Képek a vetélkedőről (Zöld-Híd Alapítvány)

Energiavadász: Képek a vetélkedőről (Pannon Power Zrt.)

Táj-Ék: Képek a programról (Zöld-Híd Alapítvány)


Új kiadványunk megjelent!

A "Környezettudarosság az óvodában - Apró lépés az óvodásnak, nagy lépés a világnak!" című módszertani kiadvány már elérhető a kiadványaink menüpont alatt!

Tovább


Járulj hozzá te is a klímaváltozás csökkentéséhez!

Tovább


Környezettudatos nevelés az óvodában prospektus

Letöltés


„ Részese vagy, legyen részed benne!”
A Zöld - Híd Alapítvány komplex, kompetencia alapú, interaktív globális nevelési programja Letöltés


<< előző

Oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Készítette: Somlai Eszter & Radnóti Gábor