A pályázatról | Munkatársak, elérhetőségek | Öko-Kuckó Családi Kör 

Öko-Kuckó Játszóház | Zöld Bébiszitter Képzés | Szülők Iskolája

Tanácsadások | Kistérségi Családi Napok | Esélyegyenlőség


November 28.-án, pénteken tartottuk legutóbbi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban. Bedekovics Ágnes zenés képességfejlesztő játékai mellett a gyerekekkel a háztartásban keletkező hulladékokból alkottunk. Készítettünk tejes dobozbólpénztárcát, karkötőt, nyakláncot, valamint színes kupakokból állatos képeket. Programunkat közös kakaózással zártuk. Karácsonyi családi napunkat december 12.-én, pénteken (15:30-18:30) tartjuk!
Zöld-Híd Támop 551B

2014. november 28.-án, pénteken 15.30 és 18.30 között ismét ingyenes családi napot rendezünk az Öko – Kuckóban!
Programunkban szerepel pénztárca és ékszerek készítése tetra pak tejes- és gyümölcsleves dobozokból, állatos képek alkotása színes műanyag kupakok felhasználásával, valamint Bedekovics Ágnes zenés képességfejlesztő foglalkozása. Az estét közös kakaózással zárjuk.

Kérjük, hogy aki tud hozzon magával tetra pak tejes- vagy gyümölcsleves dobozt!

Várjuk szeretettel a kisgyermekes családokat!


Október 10.-én, pénteken tartottuk legutóbbi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban, melyet az Állatok Világnapjához igazítottunk, ezért csupa állatos programot kínáltunk vendégeinknek!

Készítettünk papírból kis állatfigurákat, és kedvenceinket pólóra és vászonra is rárajzoltuk. Ezek után képeket nézegettünk az állatok érdekes és néha meghökkentő külsejéről, viselkedéséről, és életmódjáról.

A mozgást a Pécsi Rózsa Hastánc Egyesület táncoktatója, Seymen Krisztina Nurgül vezette. A gyerekek állatos bemelegítő játékokat játszottak vele, majd a roman havasi nevű török néptánc alaplépéseivel ismerkedhettek meg. Ezúttal egészséges innivalót is készítettünk sütőtökből, ami főleg a felnőttek tetszését nyerte el.

 Öko Kuckó családi kör


Legközelebb október 10.-én, pénteken 15.30 és 18.30 között tartunk ingyenes családi napot az Öko – Kuckóban!

Programunk igazodik az Állatok Világnapjához (október 5.), ezért az alkotás is az állatokról szól majd. Megfestjük vagy lerajzoljuk kedvenceinket otthonról hozott pamutpólóra, vászontáskára, terítőre, vagy egyéb textilre, amit szívesen befestenének.

Bedekovics Ágnes gyógypedagógus zenés képességfejlesztő játékai is az állatok világához kapcsolódnak majd.

A sütőtök szezonja is elérkezett, így a gyerekekkel egyszerű sütőtök ivólevet főzünk majd!

Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!


 

Szeptember 19.-én tartottuk legutóbbi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban!

Először az alkotásé volt a főszerep: a gyerekekkel papírból különféle állatfigurás, kézre húzható bábot készítettünk .
Ezek után Seymen Krisztina mozgatta meg a kicsiket és nagyokat bemelegítéssel, és török táncelemek gyakorlásával.
Záró programként egyszerű, a gyerekekkel is könnyen elkészíthető uzsonnát kevertünk ki: tejföl alapba különféle fűszereket, zöldségeket és reszelt sajtot tettünk, amibe korpás kekszet mártogattunk. Nagyon ízlett a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt.

Meglepetéssel is szolgáltunk vendégeinknek, mert az éppen 10 éves születésnapját ünneplő Öko-Kuckó tortáját is megkóstolhatták!

Legközelebb október 10.-én várjuk a kisgyermekes családokat!

Öko Kuckó családi kör


Szeptember 19.-én (pénteken), 15.30 és 18.30 óra között ismét ingyenes családi napra várjuk a kisgyermekes családokat az Öko – Kuckóba!
A gyerekeknek ezúttal nagyon különleges mozgást találtunk ki: török néptáncot tanulhatnak Seymen Krisztina hastáncoktatóval.
Az alkotás is biztosan tetszeni fog kis vendégeinknek, mert egyszerű, kézre húzható, állatfigurás papírbábokat fogunk készíteni.
Szeptemberben egy környezetvédelmi jeles napot is ünnepelünk, 22.-én lesz az autómentes nap. Ez alkalomból vetítéssel egybekötött beszélgetés lesz arról, hogy hogyan használjuk minél kevesebbszer az autót.
Végül, mire mindenki megéhezik, tejföl alapú mártogatóst készítünk, amihez zöldséget és korpás kekszet szervírozunk!

 


Május 30.-án, pénteken tartottuk legutóbbi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban!

Bedekovics Ágnes gyógypedagógus ezen a napon is megénekeltetett és megmozgatott mindenkit! Kipróbáltuk az új társasjátékokat, majd PET palackból alkottunk ügyességi játékot és állatfigurás tárolókat.

zöld családi kör


Május 30.-án, pénteken, 15.30 és 18.30 között tartjuk legközelebbi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban!

Játéktárunk több nagyon érdekes társasjátékkal bővült, ezért ezen a délutánon szeretnénk, ha a gyerekek kipróbálnák őket! A mozgást és a zenét ezúttal is Bedekovics Ágnes gyógypedagógus biztosítja. Az alkotás fő témája az ásványvizes palack újrahasznosítása lesz, készítünk belőle ügyességi játékot, különféle tárolókat, és állatfigurákat is! Aki tud, hozzon magával 0,5 literes ásványvizes palackot, amiből szuper csörgőt készíthetünk!

Várunk mindenkit szeretettel!


Április 25.-én, pénteken tartottuk legutóbbi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban!

Nagyon örültünk visszajáró kis vendégeinknek, és azoknak is, akik először vettek részt programunkon!

A Föld világnapja alkalmából beszélgettünk bolygónk állatvilágáról, óriási térképünkön pedig meg is kereshették a gyerekek a különböző földrészeken élő képviselőit. Szintén ide kapcsolódott az állathangok felismeréséről szóló játékunk, és Bedekovics Ágnes gyógypedagógus zenés képességfejlesztő foglalkozása is, amiben állatos énekeket tanulhattak a gyerekek.

Természetesen az alkotás sem maradt el, ezúttal WC papírgurigából készített különféle állatokat és színes léghajót a lelkes társaság!

Legközelebb május 23.-án, pénteken 15.30 és 18.30 között várjuk a kisgyermekes családokat!

zöld családi kör


Április 25.-én, pénteken, 15.30 és 18.30 között tartjuk legközelebbi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban!

Programjaink ezúttal a Föld napjához (április 22.) kapcsolódnak, ezen belül pedig a Föld állataival foglalkozunk majd vetítéssel, beszélgetéssel, és állati hangok hallgatásával! Ezek után különféle hulladékanyagokból mindenki elkészítheti kedvenc állatát is!

A mozgást és a zenét ezúttal is Bedekovics Ágnes gyógypedagógus biztosítja.

Várunk mindenkit szeretettel!


Március 21.-én, pénteken tartottuk legutóbbi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban!

A víz világnapjához kapcsolódva mi is igyekeztünk felhívni a gyerekek figyelmét a víz fontosságára!

Bedekovics Ágnes gyógypedagógussal a gyerekek a vízhez, illetve vízi állatokhoz kapcsolódó énekeket tanultak. Ezen kívül vetítéssel egybekötött beszélgetés is zajlott a témában. Az alkotás alapanyaga ezúttal a tetra pak italos doboz volt, amiből úsztatható hajót, és halat készítettek a gyerekek.

Legközelebb április 25.-én, pénteken 15.30 és 18.30 között várjuk a kisgyermekes családokat!

csaladi_nap_aprilis-01
csaladi_nap_aprilis-02


Március 21.-én, pénteken, 15.30 és 18.30 között tartjuk legközelebbi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban!

A víz világnapjára készülve mi is a víz megóvásának fontosságáról, valamint a víz életünkben betöltött szerepéről beszélgetünk majd a gyerekekkel vetítéssel egybekötve.

Az alkotás is ehhez kapcsolódik: Tetra Pak dobozokból hajót és vízi élőlényeket készítünk, amiket ki is lehet próbálni!

A mozgást és a zenét Bedekovics Ágnes gyógypedagógus biztosítja, a vizes témákból nála sem lesz hiány!


Február 7.-én tartottuk legutóbbi családi napunkat az Öko – Kuckóban.  Ezen a napon minden a farsang  ünnepe körül forgott! Bedekovics Ágnes gyógypedagógussal farsangi énekeket tanultak a gyerekek, és beszélgettünk a farsangi szokásokról is vetítéssel egybekötve. Az alkotás ezúttal busóálarc-készítés, valamint farsangi fejdísz-készítés volt.

csaladi_nap_febr-01
csaladi_nap_febr-02


Február 7.-én, pénteken, 15.30 és 18.30 között rendezünk legközelebb ingyenes családi napot az Öko – Kuckóban!

Ezen a napon minden a farsang ünnepe körül forog majd!

Bedekovics Ágnes gyógypedagógussal farsangi énekeket tanulhatnak a gyerekek, beszélgetünk a farsangi szokásokról vetítéssel egybekötve, az alkotás pedig ezúttal busóálarc-készítés lesz (ne ijedjen meg, aki nem tud fát faragni, mi papírból készítjük)!

Várunk mindenkit szeretettel!


Idén először január 24.-én, pénteken, 15.30 és 18.30 között rendezzük meg ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban!

A gyerekek Bedekovics Ágnes gyógypedagógussal zenei képességfejlesztő foglalkozáson vehetnek részt.

Az alkotás megint az újrahasznosítás körül forog majd: készítünk PET palackból ügyességi játékot, fali tárolót, és a tejfölös doboz is új életre kel majd a kezeink között!


December 13.-án , pénteken tartottuk legutóbbi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban!

Bedekovics Ágnes gyógypedagógussal a gyerekek a decemberi ünnepekhez kapcsolódó énekeket és szokásokat elevenítették fel, különös tekintettel a Luca napi népszokásokra.

Vetettünk Luca búzát a jó termés reményében, és készítettünk ökotudatos karácsonyfadíszeket is!

A hangulatot egy kis lélekmelengető forró karácsonyi itallal fokoztuk, el is fogyott az utolsó cseppig!

Legközelebb január 24.-én, pénteken 15.30 és 18.30 között várjuk a kisgyermekes családokat!

öko-kuckó családi kör december

öko-kuckó családi kör december

öko-kuckó családi kör december


A megszokottól eltérően nem kell egy egész hónapot várni a következő ingyenes családi napig, hiszen már december 13.-án, pénteken várjuk az Öko – Kuckóba a kisgyermekes családokat 15.30 és 18.30 között!

Mivel az időpont Luca-napra esik, megemlékezünk majd az ehhez a jeles naphoz kötődő népszokásokról is! A karácsonyi készülődés jegyében ökotudatos karácsonyfadíszeket készítünk, Bedekovocs Ágnes gyógypedagógussal pedig a mozgás és tánc mellett jut majd idő a karácsonyi énekeket is gyakorolni!

Várunk mindenkit szeretettel!


November 29.-én, pénteken tartottuk e havi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban!

Bedekovics Ágnes gyógypedagógussal ismét a zenéé és a mozgásé volt a főszerep, pihentetőül pedig érdekes állatokról és növényekről láthattak vetítést a gyerekek!

Az alkotás sem maradt el: a gyerekek kipróbálták a papírhímzést és a körmönfonást, ezen kívül pókhálót is készíthettek.

Legközelebb december 13.-án, pénteken 15.30 és 18.30 között várjuk a kisgyermekes családokat ingyenes programunkra a karácsonyi készülődés jegyében!

öko-kuckó családi kör november

öko-kuckó családi kör november

öko-kuckó családi kör november

öko-kuckó családi kör november


November 29.-én, pénteken 15.30 és 18.30 között ismét ingyenes családi napra várjuk a kisgyermekes családokat az Öko – Kuckóba!

A mozgásról és a zenéről ismét Bedekovics Ágnes gyógypedagógus gondoskodik minden gyerek nagy örömére! Utána néhány Magyarországon élő, valamint néhány egzotikus állatról és növényről mutatunk meg érdekes dolgokat, végül az alkotásé lesz a főszerep. Különféle madzagokat, fonalakat és cérnákat fogunk felhasználni, melyekből eltérő technikával készíthetik el a gyerekek műveiket!

Várunk mindenkit szeretettel!


Október 11.-én, pénteken tartottuk e havi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban!

Bedekovics Ágnes gyógypedagógussal zenéltek, énekeltek és táncoltak a gyerekek, majd beszélgettünk és képeket néztünk a természetben zajló őszi változásokról.

Mindenki szabadon engedhette a fantáziáját, amikor magokból és termésekből különféle állatfigurákat alkottunk, a madarak téli etetésére készülve pedig tetra-pak madáretetőket is készítettünk.

Legközelebb november 29.-én, pénteken 15.30 és 18.30 között várjuk a kisgyermekes családokat ingyenes programunkra!

öko-kuckó családi kör oktober

öko-kuckó családi kör oktober

öko-kuckó családi kör oktober


Október 11.-én, pénteken 15.30 és 18.30 óra között ingyenes családi napra várjuk a kisgyermekes családokat az Öko – Kuckóba!

Bedekovics Ágnes gyógypedagógus zenés képességfejlesztő foglalkozása után a gyerekek megismerkedhetnek az őszi erdővel és annak kincseivel. Az alkotás is ehhez kapcsolódik: készítünk termésekből állatfigurákat, valamint különféle madáretetőket, a telet is nálunk töltő madaraknak!

Várunk mindenkit szeretettel!


Egy hónap nyári szünet után szeptember 13.-án, pénteken ismét ingyenes családi napot tartottunk az Öko – Kuckóban! A gyerekek Bedekovics Ágnes gyógypedagógus segítségével megismerkedtek új hangszerkészletünkkel és a közös tánc sem maradhatott el!

Az alkotás természetesen most is az újrahasznosítás jegyében zajlott: készítettünk WC-papír gurigából állatokat és rongyokból csodaszép bábokat, melyek elkészítésében az anyukák is serényen részt vettek!

Legközelebb október 11.-én, pénteken 15.30 és 18.30 között várjuk a kisgyermekes családokat ingyenes programunkra!

csaladi_kor_2013-okt-4

csaladi_kor_2013-okt-1

csaladi_kor_2013-okt-2

csaladi_kor_2013-okt-3


Kedves Szülők, Nagyszülők!

A Zöld – Híd Alapítvány az új tanévben is várja a családokat és a gyerekeket havi rendszerességgel Ingyenes Családi Napjaira!

Legközelebb szeptember 13.-án, pénteken 15.30 – 18.30 között nyitjuk ki az Öko – Kuckó kapuit az érdeklődőknek!
16 órától Bedekovics Ágnes gyógypedagógus képességfejlesztő zenés foglalkozásán mozgatjuk meg a gyerekeket, és ha kedvük van, a szülőket is.

Beszélgetünk majd az újrahasznosítás fontosságáról, és ehhez kapcsolódóan wc papírgurigából készítünk a gyerekekkel különféle állatokat, és anyagmaradékokból rongybabát.

Várjuk szeretettel a családokat!


Öko – Kuckó Családi Kör

Öko – Kuckó Családi Kör

Öko – Kuckó Családi Kör


Július 19.-én, pénteken tartottuk legutóbbi ingyenes családi napunkat az Öko – Kuckóban! Nagyszámú érdeklődő vett részt programunkon, amin a gyerekeket Bedekovics Ágnes gyógypedagógus zenés foglalkozásán mozgattuk meg. Érdekes és hasznos tudnivalókat tanultak meg a legismertebb gyógynövényekről, és a kézügyességükről is tanúbizonyságot tehettek gyurmázással, valamint levendulazsák és terméskép készítésével. A jó hangulat csak akkor múlt el, amikor a gyerekeknek haza kellett menniük!

Legközelebb szeptemberben rendezünk ingyenes családi napot, addig is mindenkinek kellemes nyarat kívánunk!


A Zöld – Híd Alapítvány 2013.07.19-én, pénteken rendezi meg a következő Ingyenes Családi Napot, 15:30 és 18:30 között.

Ezúttal a gyógynövényekkel ismertetjük meg a kicsiket, valamint készítünk levendulazsákot, és termésképet is! E mellett Bedekovics Ágnes gyógypedagógus zenés képességfejlesztő foglalkozása színesíti a programot, 16:00 órától!

Aki nem tud részt venni ezen az alkalmon, ne búsuljon, mert 2014 májusáig–augusztus kivételével-, havi rendszerességgel lesznek Ingyenes Családi Napok!

A júliusi rendezvényünkről a Facebook profilunkon (Öko – Kuckó Pécsi Zöld Játszóház)is  tájékozódhatnak!

Várunk szeretettel minden kisgyerekes családot!


Öko – Kuckó Családi Kör

Öko – Kuckó Családi Kör

Június 14.-én megint a családoké volt a főszerep az Öko – Kuckóban! Ingyenes családi napunkon a sok játék mellett a gyerekek és szüleik a papírmerítés fortélyaival ismerkedhettek meg. A kicsik nagy lelkesedéssel készítették az újabb és újabb szalvétával díszített papírokat!

Természetesen a mozgás most is része volt a programnak, ezúttal Seymen Nurgül Krisztina hastánc-oktató tartott nekünk színes, hastánc elemekkel bővített bemelegítést, valamint tanulhattunk egy egyszerű török gyermektáncot is!


A Zöld – Híd Alapítvány 2013.06.14-én, pénteken rendezi meg a következő Ingyenes Családi Napot, 15:30 és 18:30 között.

A gyerekek a papírmerítés fortélyait ismerhetik meg, valamint sok érdekes dolgot tanulhatnak a papír előállításáról, és újrahasznosításáról! A mozgásról Alatyányi Szilvia jógaoktató gondoskodik 16 órától gyerektorna keretében.

Aki nem tud részt venni ezen az alkalmon, ne búsuljon, mert 2014 májusáig–augusztus kivételével-, havi rendszerességgel lesznek Ingyenes Családi Napok!

A júliusi rendezvényünkről a Facebook profilunkon is (Öko – Kuckó Pécsi Zöld Játszóház) tájékozódhatnak!

Várunk szeretettel minden kisgyerekes családot!


Öko – Kuckó Családi Kör

Öko – Kuckó Családi Kör

Május 10.-én ismét Ingyenes Családi Napot rendeztünk a Zöld – Híd Öko – Kuckójában!

Madarak és Fák Napja alkalmából ezekkel a számunkra nagyon fontos és kedves élőlényekkel foglalkoztunk :

  • készítettünk WC papír gurigából madarakat, és fákat,
  • meghallgattuk a Magyarországon leggyakrabban előforduló madarak hangját,
  • megismertük a Mecsek jellegzetes fafajtáit,
  • megnéztük az év madarát, és az év fáját.

A mozgás sem maradhatott el, Alatyányi Szilvia jógaoktató segítségével a gyerekek egészen Meseországig jutottak különféle játékos próbatételek után. Szerencsére mindenki visszatért, és a szülők ugyanannyi gyerekkel távoztak, mint amennyivel jöttek!


A Zöld – Híd Alapítvány 2013.05.10-én, pénteken rendezi meg a következő Ingyenes Családi Napot, 15:30 és 18:30 között.

A játékdélután Pécsett az alapítvány székhelyén kerül megrendezésre (Pécsi Zöld Játszóház – 7621, Pécs, Széchenyi tér 2.).

Ezen a héten a Madarak és Fák Napja alkalmából „szárnyaló” madarakat, és „lombosodó” fákat készítünk újrahasznosított anyagokból! A mozgást Alatyányi Szilvia jógaoktató biztosítja gyermekjóga foglalkozásával, e mellett sok játék, és kötetlen beszélgetés vár az érdeklődőkre.  A részvétel ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Aki nem tud részt venni ezen az alkalmon, ne búsuljon, mert 2014 májusáig–július kivételével-, havi rendszerességgel lesznek Ingyenes Családi Napok!

A bővebb információkért látogassanak el weblapunkra (www.zold-hid.hu)!

Szeretettel várjuk a családokat!


Öko – Kuckó Családi Kör

Öko – Kuckó Családi Kör

2013. április 19.-én elindult az Ingyenes Családi  Napok sorozata a Zöld – Híd Öko – Kuckójában!

Ezen a pénteken a pillangóé volt a főszerep: készítettünk a gyerekekkel röptethető példányokat, tanultunk róluk énekeket, és az életükről is érdekes információk hangzottak el. E mellett a gyerekek kipróbálták óriási méretű Földanya társasjátékunkat, amellyel az állat-, és növényvilágról, valamint környezetvédelmi kérdésekről tanulhattak új dolgokat.


Kedves Szülők, Nagyszülők!

A Zöld – Híd Alapítvány 2013.04.19-én, pénteken rendezi meg az első Ingyenes Családi Napot, 15:30 és 18:30 között.

A játékdélután Pécsett az alapítvány székhelyén kerül megrendezésre (Pécsi Zöld Játszóház – 7621, Pécs, Széchenyi tér 2.).

Ezen a héten pillangó készítéssel és reptetéssel, sok játékkal, kötetlen beszélgetéssel várjuk az érdeklődőket. A részvétel ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Aki nem tud részt venni az első alkalmon, ne búsuljon, mert 2013 áprilisa és 2014 májusa között –július kivételével-, havi rendszerességgel lesznek Ingyenes Családi Napok!

A bővebb információkért keressék munkatársainkat! (Tel: 72/236-236; E-mail: tamo...@gmail.com

 

Öko-kuckó Családi Nap

Szeptember 19.-én (pénteken), 15.30 és 18.30 óra között ismét ingyenes családi napra várjuk a kisgyermekes családokat az Öko – Kuckóba!

A gyerekeknek ezúttal nagyon különleges mozgást találtunk ki: török néptáncot tanulhatnak Seymen Krisztina hastáncoktatóval.
Az alkotás is biztosan tetszeni fog kis vendégeinknek, mert egyszerű, kézre húzható, állatfigurás papírbábokat fogunk készíteni.
Szeptemberben egy környezetvédelmi jeles napot is ünnepelünk, 22.-én lesz az autómentes nap. Ez alkalomból vetítéssel egybekötött beszélgetés lesz arról, hogy hogyan használjuk minél kevesebbszer az autót.

Végül, mire mindenki megéhezik, tejföl alapú mártogatóst készítünk, amihez zöldséget és korpás kekszet szervírozunk!

Várunk mindenkit szeretettel!

� so�?A ȯ8 vendégeinknek, mert az éppen 10 éves születésnapját ünneplő Öko-Kuckó tortáját is megkóstolhatták!

Legközelebb október 10.-én várjuk a kisgyermekes családokat!

 

Hozzászólás