A pályázatról | Munkatársak, elérhetőségek | Öko-Kuckó Családi Kör 

Öko-Kuckó Játszóház | Zöld Bébiszitter Képzés | Szülők Iskolája

Tanácsadások | Kistérségi Családi Napok | Esélyegyenlőség


Zöld bébiszitterek vállalnak gyermekfelügyeletet

A Zöld – Híd Alapítvány 2014-ben 200 órás akkreditált „Zöld bébiszitter” képzést tartott. A képzés első 4 modulja (Kisgyermekgondozás-ápolás és elsősegélynyújtás; Szakmai alapismeret; Környezetvédelem; Környezettudatos játék) során hasznos ismereteket és gyakorlati praktikákat sajátítottak el a résztvevők.

Emellett minden bébiszitter 80 órányi szakmai gyakorlatot is teljesített. 40 órát töltöttek családoknál, 40 órát pedig gyermekekkel foglalkozó intézményekben, többek között bölcsődében, családi napköziben, óvodában, iskolai napköziben és játszóházban. A Zöld – Híd Alapítvány családi napjain, játékdélelőttjein és szabadtéri kitelepülésein is találkozhattak a családok a zöld bébiszitterekkel.

A Zöld – Híd Alapítvány nem vállal közvetítést, a nálunk végzett bébiszitterekkel közvetlenül vehetik fel a kapcsolatot azok, akiknek gyermekfelügyeletre van szükségük:

 

Hegyi Kata

Hegyi KataBemutatkozás: Hegyi Kata vagyok, a Pécsi Tudományegyetemen tanulok, gyógytornász szakirányon. Szívesen vállalok gyermekfelügyeletet, az ár megegyezés szerint alakul.

Tapasztalatok: 2014-ben végzetem el a Zöld – Híd Alapítvány Zöld bébiszitter képzését. Négy hónapon át egy másfél éves kisfiúra vigyáztam, jelenleg pedig egy testvérpárra, akik 5 és 12 évesek.

Mikor érek rá: Majdnem minden délelőttöm szabad és általában esténként is ráérek.

Milyen korú gyermekeket vállalok: 1 – 6 éves korú gyermekre vigyáznék szívesen.

Elérhetőség: 30/ 319-30-37, kat...@freemail.hu

 

 

 

 

 

Nagy Kitti

Nagy KittiBemutatkozás: Nagy Kitti vagyok, pécsi 24 éves tanuló. Gyermekszerető, rugalmas,és nem dohányzó.

Tapasztalatok: 2014-ben végeztem a Zöld-Híd Alapítvány bébiszitter képzésén, a mai napig is aktívan tevékenykedem. A gyakorlatomat a Törpikék Bölcsödében végeztem. Több kisgyermekre vigyáztam már, a 8 hónapostól, a 10 évesig. Ár megegyezés szerint.

Milyen korú gyermekeket vállalok: Minden korú gyermeket vállalok!

Egyéb: Tudok főzni és nem ijedek meg egy kis házimunkától sem!

Elérhetőség: kitt...@freemail.hu, 20/921-3576

 

 

Hegedüs Márk

Hegedüs MárkBemutatkozás: Hegedüs Márk vagyok, 22 éves, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsésztudományi Kar társadalomtudományi szakos, nappali tagozatos hallgatója. Szabadidőmben vállalom óvodások és általános iskolások felügyeletét, az ár megegyezés szerint.

Tapasztalatok: 2014-ben végzetem el a Zöld–Híd Alapítvány Zöld bébiszitter képzését. Két hónapon át egy kislányra és egy kisfiúra vigyáztam heti rendszerességgel, illetve egy hónapot dolgoztam a Szekszárdi Babits Mihály Művelődési Ház gyermekmegőrzőjében.

Mikor érek rá: Péntek, szombat, vasárnap egész nap, többi nap esténként.

Milyen korú gyermekeket vállalok: 1–10 éves.

Egyéb: Van jogosítványom, tudok főzni, szívesen segítek a gyermek házi feladatában.

Elérhetőség: 30/9166391, 30/5487122, hege...@icloud.com.

 

 

Venyercsán Dávid

Venyercsán DávidBemutatkozás: Venyercsán Dávid vagyok, a Pécsi Tudományegyetem nappali tagozatos, magyar-angol szakos hallgatója. Szívesen vállalok gyermekfelügyeletet, az alsó tagozatos gyermekeknek a tanulásban is tudok segíteni. Az ár megegyezés szerint alakul.
Tapasztalatok: 2014-ben végzetem el a Zöld – Híd Alapítvány Zöld bébiszitter képzését. Egy hónapon keresztül dolgoztam a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ gyermekvigyázójában, továbbá egy hónapig vigyáztam egy 5 éves fiúra napi rendszerességgel. Van egy, egyéves unokahúgom, akire szintén heti rendszerességgel vigyázok.
Mikor érek rá: Főleg a hétvégéim szabadok, ebben a félévben a csütörtöki, illetve pénteki napjaim is szabadok.
Milyen korú gyermeket vállalok: 1 – 10 éves
Elérhetőség: 30/441-82-43; d.ve...@gmail.com

 


Véget ért az első „Zöld bébiszitter” képzésünk

2014 augusztusában zárult Pécsett a Zöld – Híd Alapítvány és a MIOK DDR KK Nonprofit Kft. közös „Zöld bébiszitter” képzése. A TÁMOP 5.5.1.B-11/2 pályázati konstrukciója keretében megvalósított 200 órás, ingyenes akkreditált képzésen 20 fő vett részt.

Zöld Bébiszitter képzés, Pécs, Zöld-HídAz volt a Zöld – Híd Alapítvány célja, hogy a képzésben résztvevők a fejlesztő gyermekfelügyeletre felkészülten, a környezettudatos gondolkodásmódot elsajátítva kerüljenek a későbbi munkaadóikhoz. A márciusban induló képzés az elméleti tudást adó órák mellett korszerű környezetvédelmi ismereteket és a hétköznapok során alkalmazható háztartási és szépségápolási praktikákat is nyújtott a résztvevőknek.

Zöld Bébiszitter képzés, Pécs, Zöld-HídA kisgyermekgondozó modul során ápolási baba segítségével gyakorolták be az elméletben elsajátított gondozási feladatokat a résztvevők. Az ápolási és elsősegélynyújtási blokk az esetleges balesetek, vészhelyzetek kezeléséhez nyújtott kapaszkodót. A szakmai alapismeret órákon az önismeretei játékok által fedezhették fel saját képességeiket és betekintést nyertek a stressz-kezelés témájába is. A családban észlelhető problémákra, kritikus helyzetekre is közösen tervezhették meg a bébiszitter munka során alkalmazható lépéseket. A környezetvédelmi modul kooperatív csoportmunkái, és szituációs játékai által a hallgatók a környezetszennyezés formáiról, környezetvédelmi eljárásokról szereztek ismereteket. A résztvevők a gyakorlatban is alkalmazható környezetbarát praktikák megismerése után testápolót, egészséges édességet és szendvicskrémet készítettek. Az ökotudatos gyermeknevelés óráin meséket, játékokat ismertek meg, valamint környezetbarát társasjátékokat terveztek és készítettek. Tanultak a háztartási hulladékok újrahasznosításáról, a gyakorlati órákon alkottak például tetra pakból pénztárcát, PET palackból ügyességi játékot, valamint WC papírgurigából állatokat. Természetes alapanyagok felhasználásával vegyszermentes gyurma is kikerült a kezük közül.

Zöld Bébiszitter képzés, Pécs, Zöld-HídMinden bébiszitter 80 órányi szakmai gyakorlatot teljesített a képzés keretében. 40 órát töltöttek családoknál, 40 órát pedig gyermekekkel foglalkozó intézményekben, többek között bölcsődében, családi napköziben, óvodában, iskolai napköziben és játszóházban. A Zöld – Híd Alapítvány családi napjain, játékdélelőttjein és szabadtéri kitelepülésein is találkozhattak a családok a zöld bébiszitterekkel.

Az akkreditált képzés végén 20 bébiszitter (17 nő és 3 férfi) kapott tanúsítványt, akik az elsajátított tudás és megszerzett gyakorlati ismeretek birtokában bátran vállalhatnak gyermekfelügyeletet.

2015-ben a tervek szerint újabb képzést indítunk, alacsonyabb óraszámmal, és nyelvi modullal bővítetve, immár önköltséges formában.


A Zöld – Híd Alapítvány a MIOK DDR KK Nonprofit Kft.-vel közösen a TÁMOP 5.5.1.B-11/2 pályázati konstrukciója keretében ingyenes, 200 órás, akkreditált „Zöld bébiszitter” képzést indít márciustól Pécsett.

 zold_bebiszitter_plakat

Miért mondhatjuk, hogy újszerű a „Zöld bébiszitter” képzés?

Képzésünk a hagyományos kisgyermekgondozó, illetve bébiszitter képzésektől eltérően korszerű környezetvédelmi ismereteket és a hétköznapok során alkalmazható háztartási és szépségápolási praktikákat is tartalmaz. Az önismereti modul segít a résztvevőknek felkészülni a bébiszitter szerepre, valamint a lelki egészség megőrzésére. Az ápolási és elsősegélynyújtási órák a gyerekek mindennapos gondozásához, és az esetleges balesetek, vészhelyzetek kezeléséhez nyújtanak kapaszkodót. Az előadások során nagy hangsúlyt fektetünk az interaktív feladatokra és a megszerzett ismeretek gyakorlati kipróbálására, így helyzetgyakorlatokból, valamint csoportmunkából sem lesz hiány.

Hány órás a tanfolyam és milyen modulokat tartalmaz?

A 120 órás elméleti oktatás 4 modulból áll: szakmai alapismeret, kisgyermekgondozás, gyermeknevelés ökotudatos eszközökkel és környezetvédelem. Minden leendő bébiszitternek teljesítenie kell 80 órányi gyakorlatot is (pl.: gyermekfelügyelet családoknál, környezetvédelmi programokon vagy játszóházban).

Mikor indul a képzés és várhatóan milyen ütemezéssel?

Március elején indul a képzés, és a tervek szerint május végéig tart. Az órák előre láthatóan pénteki és szombati napokon lesznek.

A képzés befejezése után hol hasznosíthatóak a megszerzett ismeretek?

Akkreditált képzésünk végén tanúsítványt kapnak a sikeresen vizsgázók. Az elsajátított tudás egyaránt hasznos lehet azok számára, akik tanulmányaik mellett szeretnének gyermekfelügyelettel foglalkozni, illetve azoknak is, akik külföldön szeretnék kipróbálni magukat.

Kik jelentkezhetnek a képzésre?

Mindenkit szeretettel várunk ingyenes képzésünkre, de a létszám limitált, ezért érdemes időben jelentkezni. A képzésről e-mailben (zold...@gmail.com) és telefonon (72/236-236; 20/293-33-23) lehet érdeklődni a Zöld – Híd Alapítvány munkatársaitól.

Hol, és milyen formában lehet jelentkezni?

www.zoldbebiszitter.hu weblapról letölthető jelentkezési lapot kell e-mailben elküldeni a zold...@gmail.com e-mail címre.  A jelentkezési határidő 2014. február 21. Az ingyenes helyek száma korlátozott.

Elérhetőségek:

Telefon: 72/236-236, 20/293-33-23

E-mail: zold...@gmail.com
Hozzászólás